Ook bij honden en katten komen aandoeningen voor waarbij het bloed niet voldoende meer in staat is om de normale taken naar behoren uit te voeren. Er is een flink aantal bloedziekten bij huisdieren bekend. Afbraak van bloedcellen, stollingsstoornissen, vergiftigingen, infecties, bloedparasieten, afwijkingen aan de rode bloedcellen, bloedkanker enz.  Zeer verschillende bloedziekten met verschillende oorzaken, maar vaak wel met hetzelfde gevolg: bloedarmoede. En omdat de belangrijkste functie van het bloed, het transport van zuurstof, letterlijk van levensbelang is, leidt bloedarmoede al snel tot een levensbedreigende situatie waarbij snel en deskundig ingrijpen noodzakelijk is. Dierenarts Cris van der Meiden, oprichter van de Eerste Veterinaire Bloedbank Nederland, heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van honden en katten met bloedziekten. Dit vakgebied wordt de hematologie genoemd.

Waarom behandelcentrum voor bloedziekten?

Deskundigheid en ervaring op het gebied van de diagnostiek en behandeling van bloedziekten bij honden en katten

  • Snelle diagnose door uitgebreide laboratoriumfaciliteit
  • Bloed en bloedproducten van diverse bloedgroepen aanwezig
  • Intensive care opname met 24 uurs bewaking\
  • 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week
  • Behandeling wordt vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars

Meer weten of een afspraak maken?

U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken van 9.00 tot 17.00 uur. Een e-mail kunt u sturen sturen naar behandelcentrum@evbn.nl

 

Spoed

Ook voor spoedgevallen kunt u bellen met 0548 618 865. Buiten de openingstijden wordt u automatisch doorverbonden met de dierenarts van dienst.